10 Mayıs 2012 Perşembe

biraz astroloji

Güneş Sistemi'ndeki planetlerin veya genel olarak dünya üzerindeki enerjilerin evrensel etkilerle şekillenmesiyle (makrokozmos), insanın ve insan topluluklarının (mikrokozmos) üzerindeki etkilerini ve sonuçlarını yorumlayan bir düşünce sistemi, bir kültür ve yorum sanatıdır. Astroloji'nin matematiksel bir temele sahip olduğunu, Astronomi ile olan paralel çalışmalarında görebiliriz. Bu ise Astroloji'nin gerçek anlamda pozitif temellere dayandığını gösterir. Ayrıca Astroloji, yıldızların hareketlerini matematiksel olarak hesaplarken, etkin enerjileri oluşturabildiğini de kabul eder.

Astroloji hemen hemen insanlık tarihi kadar eski bir kehanet sistemidir. Her ne kadar son yüzyılda genel Astroloji anlayışı biraz değişmiş ve Astroloji'ye bilimsel bir görünüş verilmeye çalışılmışsa da Astroloji temelde bir kehanet, gelecekten haber verme sistemidir. Geniş anlamdaysa Astroloji insanın evren ve kozmik güçlerle olan ilişkilerini inceleyen, başarı ve başarısızlık oranlarını, hangi konularda şanslı, hangilerinde şanssız olduğunu anlamaya çalışan, hangi dönemlerde ne gibi kozmik etkiler altında kalarak, nelere uygun olduğunu araştıran bir sanattır ve bu sanat, Güneş Sistemi'mizdeki gezegenlerin, uydumuz Ay'ın, Güneş'in, Güneş Sistemi'mizin çevresinde bulunan takım yıldızların ya da başka bir ifadeyle burçların içindeki haraketlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini inceleyerek çalışan bir sistemdir.



burçlara göre ölüm şekilleri


8. Ev fiziksel ölüm koşulları hakkında önceden verilen bir bilgidir. Uzun lafın kısası, 8. Ev; doğum, ölüm, yeniden doğuş prensibini yönetir ve bizi nereden ve nasıl başlamamız gerektiği, eskilerden nasıl kurtulup; yenilere yer açacağımız, ilişkilerimizde ve işimizde nasıl bir sonra varacağımız, kıskançlıklara ve paraya karşı tavır ve bağımlılıklarımız, partner kaynaklarını ve tabii ki, seks hakkında bilgilendirir. 


Kısaca, 8. Evde konumlanmış burca, bu burcun yönettiği gezegene, 8. Evin yaptığı açılara ve 8. Evin konumlandığı gezegen(ler)e bakarak fiziksel ölüm şeklinizi -biraz da olsa- bulabilirsiniz                                                                                                                                       

  • Koç » Mars » ani, şiddetli, baş ve beyin bölgesi.
  • Boğa » Venüs » yavaş, genel olarak huzurlu, boyun bölgesi.
  • İkizler » Merkür » birden fazla neden olası, ruh sağlığı bozukluğu, akciğerler ve nefes.
  • Yengeç » Ay » muhtemelen ev ve ev çevresi, belki aşırı yemek yeme, mide bir faktör olabilir.
  • Aslan » Güneş » muhtemelen kalp sorunları, drama; problemler.
  • Başak » Merkür » mütevazi koşullarda, dramatik olmayan sakin bir ölüm, sindirim sistemi.
  • Terazi » Venüs » zor olmayan, kısa süren, belki bir böbrek problemi.
  • Akrep » Plüto » muhtemel olarak sınırlı, şiddetli bir ölüm, alkol problemi.
  • Yay » Jüpiter » yurtdışı, evden uzak, aşırı hoşgörüden de olabilir.
  • Oğlak » Satürn » yaşlılık, muhtemelen yavaş, dejeneratif ölüm.
  • Kova » Uranüs » ani, normal olmayan bir hastalık, az rastlanan virüsler sebep olabilir, kan problemleri.
  • Balık » Neptün » nedeni bilinemeyebilir, zehir, ilaç, intihar, hatalar.





irolin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder